Adana yöresi çorbaları

Adana Ev yemekleri nelerdir?

  • Adana Yöresel Yemekleri.
  • Adana Kebap.
  • Ciğer.
  • Şırdan Dolması
  • Kırkkat.
  • Analıkızlı
  • Adana Usulü İçli Köfte (Kibbe)
  • Fellah Köftesi.

Adana yöresel yemekleri nelerdir?

Adana'ya uğradığınızda denemeniz gereken lezzetler arasında Adana Kebabı ilk sırada yer almaktadır. Ayrıca lahmacun, içli köfte, çiğ köfte, humus, şırdan, çorba, bici bici, şalgam ve sakatat yemekleri de denenebilecek lezzetler arasındadır.

Adana’nın meşhur yemeği nedir?

1. Adana Kebabı Adana'nın en meşhur yemeği olan ve dünya literatürüne şehrin adıyla birlikte geçen Adana kebabı; Türk ve hatta dünya mutfağında kebap denildiğinde akla gelen ilk seçenektir. Dana ve kuzu kıymanın karışımından yapılan Adana kebabı, baharat ve soğan, maydanoz gibi garnitürlerle zenginleştirilir.

Erzurum’un neyi meşhur yemekleri?

  • 1- Aşotu Çorbası Erzurum'un soğuk akşamlarında içinizi ısıtacak bir çorbada sıra: Aşotu çorbası. …
  • 2- Cağ Kebabı Cağ kebabı, Erzurum'un en bilinen yemeği. …
  • 3- Şalgam Dolması …
  • 4- Lalanga. …
  • 5- Lor Dolması …
  • 6- Su Böreği. …
  • 7- Hasuta. …
  • 8- Çiriş yemeği.

Denizli’nin en meşhur yemeği nedir?

Şehrin yüzlerce yıllık tarihi ile zenginleşen mutfağında çok fazla lezzet kendini duyurmayı başarmıştır. Şehrin ekonomik uğraşları ve coğrafi koşulları da Denizli mutfağını etkilemiştir. En önemli lezzetleri arasında Leyen Böreği, Çaput Aşı, Biber Tatarı ve Çiğ Dolma yer almaktadır.

Adananın kaç tane tescilli lezzeti var?

Coğrafi İşaret Tescil Belgesi'yle tescillenen Adana kebabı, Adana şalgamı, Çukurova pamuğu ile Feke tapan bıçağına yenileri ekleniyor. Kozan portakalı, Adana karpuzu, bici bici, Adana içli köfte, Adana analı kızlı ve Adana şırdanı da 15 Temmuz'da tescillenecek ve kentin tescillenmiş ürün sayısı 10'a yükselecek.

Adana tarım ürünleri nelerdir?

Bütün bu ürünler dışında Susam, Fiğ, Nohut, Patates, Soğan, Arpa, Fasülye, Patlıcan, Nar, Zeytin, Şeftali, Nektarin, Elma, Badem, Ceviz, Kiraz, Üzüm, Biber, Kavun, Domates, Lahana, Salatalık, Ispanak, Bezelye gibi yüzlerce çeşit sebze, meyve ve tahıl üretimi ile Türkiye'nin en önemli tarım üretim alanlarına sahiptir.